Varierad träning

Igår red vi långt (och ibland fort, hehe) och på ganska platta, hårda grusvägar. Så idag gjorde vi nåt helt annat; skritt på små stigar i skogen där Sportkossan fick gå upp, ner, på mjukt och ibland ojämnt underlag, lyfta på fossingarna och jobba med lite andra muskler än han gjorde igår.

Jag var lite fundersam om vi 1. Skulle hitta eller om vi skulle villa bort oss på Valberget (när jag säger ”små stigar” så är jag väldigt positiv, i verkligheten är det mer rakt ut i skogen lite lagom vagt och äventyrligt) 2. Skulle bli uppätna av myggor och bromsar eftersom de bor i fuktiga, skuggiga skogspartier och 3. Skulle halka  ihjäl oss eftersom det kan vara rejält sumpigt på sina ställen. Inget av detta hände, förutom en lätt släng av nr 3 precis i början, vilket vi redde ut. Sportkossan är en sådan som stannar och funderar när underlaget är dåligt (till skillnad från Rallyfarfar som tycker det är bättre att springa så man har det gjort), vilket jag var tacksam för idag när stigen typ försvann under oss. Förutom det var det härligt att lunka i skogen och man känner verkligen hur Sportkossan får tänka, koncentrera sig och arbeta rätt utan att jag gör någonting mer än att ”åka med”. Dessutom var han på strålande humör; glad, framåt, nyfiken snarare än skraj. <3

Jag vill också passa på att tipsa om en sak som faller under kategorin ”Saker jag inte visste jag behövde (men som jag nu inte kan leva utan)”. Den här manicken köpte jag på Biltema och jag förstår inte hur jag klarat mig utan den så länge! Jag använder rapsolja på Sportkossans hovar när det är torrt. Ni får själva gissa hur kladdigt allt blev när jag använde en gammal målarpensel och en begagnad hummusburk som jag förvarade i plastpåsar. Nu; inget spill, inget kladd, inga fettfläckar i skåpet. Har ni några grejer som tillhör den här kategorien? Saker som ni köpt bara lite på impuls och som nu är era käraste ägodelar? 🙂