Återförening i Bregottfabriken!

Sportkossan har en bästa vän och hans namn är Gammelkossan! De gick i hage tillsammans innan och tillbringade all tid tillsammans; äta, skojbråka eller springa och hålla varandras svansar i munnen. Nu bor de inte ihop längre men idag kom Gammelkossan med tillhörande husse) hit för en långtur! Total lycka!

Vi red nästan två mil på underbara grusvägar och det var bara så härligt. Sportkossan var verkligen superduktig, den där ovanliga blandningen mellan pigg och glad OCH lydig och arbetsvillig (dvs inte bara springa runt och lattja med huvudet uppe i luften). Kunde rida först, sida vid sida och sist med framåtbjudning och bara lätt tygelkontakt. Inga tramsigheter eller vara rädd för osynliga saker. Helt fantastiskt!

Efter en mil släppte vi på dem lite i galoppen och HERREGUD, jag tror det gick fortare än när jag och Ida red på galoppbanan ihop förra året. Killa-i-magen-fort! Sportkossan fick nåt extremt gladryck, för när jag sa ”ok, spring om du vill” sa han WIIIIIHOOOOOOO och sen gick han om Gammelkossan och sprang som vinden! Han som alltid är så seg när han är först!!! Det var lite jobbigt ett tag eftersom jag inte kunde stanna, och det är inte så bra sikt där och det kan dyka upp glada motionärer eller bilar bakom varje kurva. Typ man vill gärna ha en bromssträcka på mer än en kilometer!

Men det gick väl, vi fick stopp och direkt lugnade de ner sig. Egentligen perfekt häst-beteende: spring med eftertryck när du blir ombedd, chilla direkt när det är skritt och lång tygel. Sen kunde vi trava och galoppera i normalt tempo och med en härlig schvung och framåtbjudning. Sportkossan blev faktiskt finare och finare och gladare och piggare ju längre vi red, det måste väl ändå vara ett kvitto på att man har tränat rätt! Dagar som denna förstår man varför man håller på.

2 reaktioner till “Återförening i Bregottfabriken!”

  1. Så underbart det låter! Woho! Ps: Tell hälsar att det var uppvärmning han ägnade sig åt den gången på galoppbanan. Han väntar fortfarande på att få visa sportkossan hur fort riktig racerlamagalopp går! 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.