Grevlunda

Igår åkte vi på en liten Skånetripp och passade på att besöka Grevlundagården och deras Grand Prix-tävlingar, eftersom jag vann biljetter dit häromdagen! Tack Hööks! Det var verkligen en perfekt dag för det; lagom soligt och lagom varmt. Jag har inte varit på Grevlunda innan men herregud, vad fint de har det! Ridhuset är en balsal och utebanan har helt magisk utsikt över ängar och hav.

Ursäkta kass iphone-bild. Den fångar inte alls den otroliga utsikten!

Fick dock inte chansen att se den beryktade, nyanlagda naturbanan. Jag tycker givetvis att det är en bra idé och förhoppningsvis inspirerar det andra ryttare att våga sig ut utanför väggar och staket. Samtidigt, är det verkligen en revolutionerande idé? Känns som att träna ute i skogen gör väl varenda kotte? Speciellt när vi i Sverige har den underbara allemansrätten och därför kan rida i princip dit näsan pekar. Dessutom får man välbehövlig miljöträning, vilket man inte direkt får om man ska anlägga en egen bana på hemmaplan. Men jag förstår ju också att har man miljonhästar är man inte så sugen att riskera deras liv ute i trafiken och i allmän skog. Dessutom får de ju total kontroll över underlaget och är inte utelämnade åt bönders nycker (ni vet när de lägger fetestenkross på ens bästa galoppslinga? We’ve all been there…).

På samma tema ska jag definitivt köpa den här boken när den kommer ut! Den heter ”Ett med hästen i naturen” och är skriven av samma författare som gjort min näst bästa ridövningsbok ”Roligt med bommar och koner” (min bästa ridövningsbok, min bibel, Tio i manegen).

Jag har min egen naturbana, och det är vägen upp i skogen alldeles bredvid stallet. Dock inte underbart underlag hela tiden eller möjlighet att rida runt träd och på ängar i annat än skritt, men vi gör så gott vi kan. Klättrade och övade fattningar och det gick mycket bra. Smög också in lite början till sluta där jag hade chansen och han var lite mer framme. Dröjer ju länge innan vi klarar det enligt ”boken” men det ska böjas i tid, det som rakriktat ska bli, eller hur?