Alla situationer är bra tillfällen att öva på något!

Idag såg jag Sportkossans ögonvitor när han stod uppbunden och tog det som att idag ska jag få öva på att vara lugn och rida framåt till en mjuk kontakt. Hurra vad bra att jag ska få öva på det!

(var dock inte fullt så entusiastisk över det som jag vill låta påskina ovan)

Idag stod det klättring/galoppintervaller på schemat och det brukar bli ganska bra när han är lite spänd. Då rider vi samma slinga några gånger och han kan slappna av lite när han har försäkrat sig om att det inte finns några lejon i buskarna.

Skritta fram är värst, för jag vill ju inte börja rida ihop honom från början, utan tillåta honom att gå med huvudet där han vill. Så de första tio minutrarna är det stop motion och en total oförmåga att gå i en rak linje. Men jag blev lite trött på mig själv, för det var ju JAG som hoppade till för olika saker i början! Inte alls Sportkossan. Sen bytte vi och jag var lugn medan han var ryckig. Praktiskt att vi inte är det samtidigt, haha!

Vi såg en man med en hund som hade fräckheten att gå på vägen samtidigt som vi och sedan ta in på en annan väg! KATASTROF! Sen stod det en stubbe vid vägen och den har bara stått där sedan tidernas begynnelse, men den var ändå så sjuuuukt obehaglig att vi var tvugna att tvärstanna och sedan passera den i smyg-gång med huvudet på sned. VARJE GÅNG! Sen såg vi en bil, JORDENS UNDERGÅNG. Sen var det ett rådjur som gick i skogsbrynet på andra sidan fältet typ trehundra meter bort, RÄDDA SIG DEN SOM KAN!!! Och så var vi tvugna att gå förbi buskar. BUSKAR!!! JÄTTEFARLIGA BUSKAR!!! Måste passeras i latmaskpassage ackompanjerat av drakljud!

Men jag klarade ut det riktigt bra. Inte dra ihop honom, utan rida framåt. Använda energin till att jobba med ryggen uppe istället för nere vid knäna. Och det blev aldrig mer än små stopp (som jag genast tryckte igång igen) och små ryck! Heja oss. Passade på att göra lite fattningar när han ändå hade bakbenen under sig beredd på flykt och de blev bra. Om han ändå kunde ha den här energin på banan men utan att vara skiträdd för allt!

Att vi inte rev det här hindret var ju lite av ett under!

Jag köpte två fina bilder av fotografen i Lenhovda i helgen. Jag tycker att man ska stötta artistisk verksamhet när man kan, så jag köper gärna bilder om vi blir fotade på tävling. Och köper gärna musik/merch av band och försöker betala inträde så ofta jag kan. Förresten, är det någon WordPressexpert här som vet hur man får bilderna att visas större i inläggen? De är ju pluttesmå!